VILKA UNDERBARA vännerJAG HAR DÅ ;)

HAAHAAAA.... läs komentarerna från förra inlägget...mohaahaa.....  Jane jag borde ha fattat bättre...och manka HUR i fridens namn gick detta till.....

                 BRUDAR OM NI HAR MERA ÖVERRASKNINGSVINER SÅ tell me :) 
Det var en nära döden upplevelse.....skrattar gott nu efteråt...

MEN det var ju inte 1a & sista gången jag är "BLOND"   voi perkele satans telefon ..... den har varit tyst hur länge som helst....alltså pinsamt värre..... ringsignalen ni vet( alla obesvarade samtal)
TÄNK OM JAG GÅTT TILLBAKS MED DEN TILL GIGANTEN!!!!  då hade jag smält bort....

MED LITE TEKNISKA fingrar så var det ju "BARA" att starta om den....jag i ett nötskal.... 

NÄ BÄST ATT HOPPA ISÄNG SÅ JAG SLIPPER vara så tröttis i morgon...för då bär det av till mitt underbara jobb!!!


//kram på er

LÄRDE MEJ EN LÄXA

Åhh fy fan....... ni skulle bara veta.....!!!!!!!   Jag DRICKER aldrig så jag blir sten dragen eller bakfull...!!


Men vad fan hände igår då?


INGEN JÄVLA ANING...............   herre hjärtanes...


                                      CHILL OUT    heter flaskan..  farliga grejjer...

3glas vitt.....  för det första så smakade det ju inge bra,,, fråga nu inte varför jag fortsatte dricka..tänkte bara jag svamlade när det kändes som om allt snurra.....sen då....shit vad dåliga ben jag fick...ler...

LOVAR OCH SVÄR ATT DENNA BRUD ÄR nykterist nu...

Klarade just och just en dag i boden på western farm...vilket var helt sjukt bra faktiskt..
Både vi vuxna och barn hade jätte skoj..

KRAM DÅ

ÅNGEST

JOOO,,, faktiskt så kan jag oxå lida av det ;) hmmm...lite illamående som inte ger sej..inte gravid..ler.. men jobbet kallar..fan oxå...spela på lotto kanske inte skulle vara så dumt,,,eller hur! dagarna har bara rullat förbi..likaså veckorna,,,, men mitt i allt detta så saknar jag jobbet..just presis ,,du läste alldeles rätt :) jag gillar rutiner!!!! 
RUTINER är nått ALLA ska ha.. jag behöver veta exakt hur allt skall bli och vara..så det så.. jag skall ha sten koll på allt runt mej..fixar jag inte allt själv såååå...nu skäms jag lite..bara lite.. ser jag till att delegera! vihoo...vuxen poäng där eftersom jag erkände det...hiiihii

IDAG HAR VI RIDIT!!  lektion för lasse..han såg hyfsad fin ut islutet...(läs nu rätt...JERKERhästen) så inga misstolkningar där bara ;)
Sen kom en gammal barndoms vänn förbi och kikade hur vi hade det :) kul att få byta lite minnen..haaha!

Middagen "GLÖMDE" jag bort så,,, det blev några piroger lite sent..och därför hoppade jag träningen ÄVEN IDAG!!  spark i arslet sku jag ha... rutiner jag vill jobba..men ändå inte!
Var faktiskt förbi lakkapää för att beställa fönster till stallet för nu skall det byggas ut med 3 platser till :)
Jag når målet sakta men säkert...en vacker dag så,,,



bjussar på en bild av traktorn ;)

/ hanne

Bra planering...

Jag och klockan ,,, ni vet,,,   smile,,,, skulle bara.. sen var klockan hur mycket som helst!  ler... blev en fin ridtur iallafall...hon har blivit så duktig min lilla tjej. vi red ut och runt johanssons rundan 1tim 10min... lill skruttan orkade(zizzi)  Nettan hon ville bara rida mer då vi kom hem :) mamma nästa ponny .... SNÄLLA... jo nu har intresset stigit rejält.. kul!! Och den första debut TÄVLINGEN ÄR BOKAD! shit pomfritt....(mamman är as nervös)
aja WESTERN... blev det.!!...bättre än hoppning ivart fall... på tal om det så löshoppade jag och jani 2 av hästarna igår..eller 1 ponny och hans häst....med PUBLIK!! haahaa....NORRMÄN!!  typ 6st som stod och kollade....


Alltså PANDORA är så himla go... här hoppar hon dryga 105cm...puss vad fin hon är! 
hon är som en katt över hindrena..fina lilla ponny..
Men att jag hade kul åt turisterna som kollade på jani då han springer runt på ridbanan med sin alexei..LÖS utan grimskafft eller nått som håller han fast....en nos längd från han oavsett vad han gjorde...och ni vet då "hund folk" lägger ut händerna för att kalla in hunden på långt avstånd...hiiiihiii  DET FUNKAR PÅ HÄST OXÅ!!han kommer i galopp... ser ju lite skoj ut när folk inte kan sluta glo---
Nå annars då ???  vi har bastat på flotten i sangijärvi och badat... nu var vattnet varmare än sist då det bara var 18grader..

// natti natti

morgon :)

Här händer saker... hanne startar dagen med att rida...shit inte ofta det händer... fast det betyder LEDIG kväll...kanske lite bastu å koff ...hiiihiii  ikväll.. om jag inte finner noe annat skoj att göra.




                                


se så nu startar dagen på rätt sida....

// hanne               


ny dag nya äventyr

Nu börjar det som kännas att jobbet kan starta så man får lite vila :)  hiihii.. hängde ni med där...haahaa
Träningen har typ varit nån form av rehab träning denna sommar,, inte för skada utan trötthet..segar som få denna träning nu...saknar glöden och energin för att inte tala om musklerna...som inte byggs av sej själv inte heller av bullar fika godis ,,koff,, haahaa... det har jag testat.. tröttheten kan ju bero på liiite väl mycket jooobb..
Men det har varit en god sommar faktiskt, inte många bryta ihop dagar av för lite vila..haahaa..
Min lilla tös har blivit så duktig på att rida. då hon skuttar runt på gutten i alla gångarter nu....till och med galoppen..fråga inte hur hon lyckas fast han galopperar faktiskt,,???,, han måste gilla nettan :)  hon är ju som en fjäril på ryggen.. kanske därför...söta är dom ändå!!
Imorgon gäller det... faktiskt lite nervös... ska det hålla eller ej? hoppas !!
älskar höst känslan som kryper närmare och närmare varje dag... suget efter stugan drar oxå... kasta lite fluga vid stora stenen...höra forsen brusa ...basta och njuta... sitta och vänta ut att vattnet blir varmt och kokar så man får sej kaffe...att diskvattnet blir varmt...åhhhh... ska banne mej upp på fiske innan 15e september för då är det fiske stopp!!



så här kan det se ut ,,, i väntan på glöd till att halstra fisk eller värma bastu vatten..  helt underbart!!

//trevlig kväll kramiz

Nu KOM DET REGN JAG ÖNSKAT!

Fast inte hela dagen...hm man ska inte önska för mycket :)
Har haft en eller den enda slappar dagen denna sommar..jag har inte gjort nått annat än kikat när tuula och sara red..vilket inte är bara... sjukt duktiga man tappar hakan ..herre gud flickan är bara 8år.. jodå vet jag vars man vill komma!
Sedan så hade jag ju tänkt träna men bestämde att neee nu segar jag på soffan istället! ingen ridning heller då allt var blött..ridbana som hästar och ponnys. åter igen "ridhus" jag vill ha!
var på ica och sku handla men tro inte att det finns nå vettigt på en söndag :( blää..  nytt försök imorgon..

Nu soffan en stund

/ puss

lördag igen

Hoppsan hejsan.. Nu är det inte alls länge kvar tills semestern är slut & hösten startar.
I GÅR kväll så var det party,, men är uppe redan :) jihoo..  jobbet på gården har ju inte gjorts undertiden så bara hugga i nu..
Dagen ser som lite mulen utkan ju tänkas att regnet kommer senare... har tänkt passa på att plocka lite jordgubbar nu,,dom börjar bli lite mindre & bortskämd som jag är så är det jobbigare att plocka oxå..det tar lite mer tid.
Han med att se ett uruselt BASIC ELEMENT igår.. besviken blir man ju för mindre. det var sjukt mycket folk ute överallt.. nått känt ansikte men inte många :)
NU COLA sedan ut.

Herre gud föresten det där i norge...att man kan bli så sjuk i huvudet.. att klara av att göra sådär mot nån annan.

// hanne

PARTY!!!

jo så här ligger det till... liten repa till the gym. sen piff & puff :) och sedan till goa vänner.. medtages lite % haltiga drycker och sen ska vi "baila"   känner redan nu att dagen slutar fint...
Och har jag rätt känsla så ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, kanske min ponny äntligen hittat rätt hem...!!
ÖNSKAR det iallafall..  nå nu grubblar jag inte mer på det utan drar på mej gymkläder och hoppas på ett nice pass.. kanske har jag inspiration för att köra tungt idag!

IKVÄLL BLIR DET TWINCITY FESTIVALEN  :)


// puss på allihopa




slut ... men en bra ridlektion :)

Åhh veckans höjdpunkt  :)  givetvis ridningen...så skoj! det börjar kännas finfint.. synd bara att jag tränar "om " janis western häst...smile...  haahaa ... bra va!  jag bollar ju runt mellan western lektioner och riktig dressyr.. men det käns bra . ingen av hästarna har slagit "RUNT" ännu..hiihi..    ganska fin kombination ändå..
Jani filmade idag så det kommer nog ingen bild på det ..lägger inte ut nån film på mej...så är det..

Jag har även hunnit med att fixa fram lite PIFFA TILL DEJ grejjer tills imorgon.. denna BRUD skall på bar runda i finland!!  yesyes... med bästa sophia.  så här såg det ut sist...





sussu sophia & jag

eller väntas nu det var nog för ett tag sen... har nog hunnit ned ett litet krogbesök efter..
nå iallafall så ska vi ut i morgon och röra på våra lurviga i klackeskor!!!


Nu kom johnblund på besök...

//nattinatti


HERMOT tur man har såna ;) ---not---

voi paska...  Ibland blir det för mycket bara.... måste fixa lite fritid,,,, så är det bara.. annars slutar det nog inge bra...
Det har varit så himla mycket nu... vill bara ilugn & ro ta en kaffe.. med nån go vän & FÅ DRICKA upp den innan nån avbryter mej.. få sova ut på morgonen UTAN att nån ringer uti jordgubbar :) att få ÄTA frukosten IFRED...  underbara höst vars är du?????

lite bilder...



varsågod  fia..


nettan ♥ med gammel gutten


nettan och pandora

ja detta var lite bilder från ridningen i veckan som gått..

Imorgon har vi kanske några nya snygga bilder..ler lite...

/puss å natt

FRUKOST I MAGEN.....

NU ska jag vända på allt idag....BÖRJAR MED ATT GYMMA!!!!!!    skön känsla att veta att det är gjort innan allt annat.
RESTERANDE dag skall KÖRAS HÄST.. ha ponny lektion... fixa RENA grimmor och kanske BORSTARNA oxå.. vet ni vad??   jag har en underbar känsla i kroppen....:)  jag känner mej så lätt...



HÖSTEN BÖRJAR KOMMA!!!!!!!   jag älskar känslan av höst det betyder mycket mys...ljus...osv ... fast mest betyder det EGEN TID!! och lite gemenskap med mina goa vänner som jag inte ser röken av sommar tid... jodå några envisa har jag som inte stör sej på att komma hit och ha typ 2 allternativ..1- vänta ut mig i jobbet innan jag hinner med kaffet,, om dom inte kokar själv & dricker halft ensam  alt 2 är jobba vid sidan av mej...mohhaaahaa
Måste ju bara berätta att mina vänner vet JUST ALLT..dom är bara för bra.

// ha nu en fin dag ♥

FICK EN PRESSENT :)

Jo IBLAND dyker det bara in en kommentar om nått så där som skulle vara bra att ha/ eller varför inte bara roligt att ha :)...  OCH IBLAND så LYSSNAR nån....ler.... idag var det pappa.. hit kom det en sån där,,,ja vad heter det?...pensionärs kuvös,, eller party tält? ..lät bättre..paviljong?... nu till saken..en ram med gardiner för myggorna...tak oxå givetvis..så nu skall hämtas lite trall virke för att fixa en snygg botten imorgon..fint..
SEN måste den ABSOLUT invigas med buller & bong...PARTY?? nån sugen ;)


typ en sådan men svart...(bild lånat)

Sen nu på kvällen har jag fixat lite med hästarna.. ridit 1 och longerat 2st..passade även på att tvätta svansen och reda ut lite tovor på alex och testade även silicon dropparna som jag köpt från hööks...
Nån som testat dom??  (grå/silver flaska)  vad tyckte ni isåfall..

Bråkar som alltid, med min telefon då jag har massa fina bilder men inte hittar fram till telefonens bilder via datorn..1-0 till datorn igen...grrgrr...

Nu är klockan över barnet så jag måste lägga mej... för imorgon är en ny dag!!

//Puss på pannan

god morgon

Här rullar vi på,,, ännu 1vecka flöt iväg :)  inte många lediga kvar nu..
Har besök från norge..så det blir korta inlägg.. men bara så ni vet att jag lever.



/puss

ARSHLET FULLT!!!!!!!!

mohhaaahaa.... jo jag lever ... ler lite... här rullar dagarna förbi...och jag oxå...solen tar visst inte bort fettet, har konstaterat att det inte smällter ;)
Jobbar häcken av mej/oss...tyvärr så att ALLA som sätter sin fot här åker på nått jobb ....jag ÄR född TILL CHEF..ler stort! 

                                 NÄ SÅ ÄR DET INTE!!!!

Men på gården tar det aldrig slut..bara vända sej så hittas nya utmaningar....
Vi plockar jordgubbar för  fulla muggar..och försöker träna lite när jag hinner..har inte varit många gånger härifrån gård & hus utan att det gällt mat el, hästar el. odlingen..,så tyvärr my friens vi ses I HÖST / VINTER.. som jag bäddat får jag jobba...( men smiter nog på nå kaffe snart ändå)
Har inte hälsat på nån sen i maj månad!
Tror min far e på in rullning nu ihelg.. trevligt!
Sen till den stora nyheten!!!    till min fasa....................jag kan inte hantera den....



kunde ju inte ens svara när det ringde......hiihii....blond som jag är!!!

/ puss då 
                          

ANDAS UT.....Phuu va skönt..

Jag vet att jag inte bloggat,, men är totalt finito på kvällarna el rättare sagt nätterna då jobbet e klart på gården...
Jordgubbs säsongen e mitt i Allt..Var tok mycket att fixa innan självplockningen som startade idag,,klippte gräs till 24,00 igår natt,,,sjukt med folk!! så jag vet jag skall inte klaga!
Fast lite måste jag ju ändå KLAGA...Jävla FINNAR :)   ORKA köra hit från FINLAND & sen tycka att det är billigare i finland...MISSADE jag nått eller är dom bara lite efter???  HUR TÄNKTE DOM NU! STARTA BILEN KÖRA HIT KLAGA ÅKA HEM!!
HEJ HALLO......TID E PENGAR...KÖRA BIL KOSTAR OXÅ SLANTAR... OCH NÄR DET TYDLIGEN SKU FINNAS billigare hemma..hoohoo...........TUR jag inte läxade upp dom...!!! lite gran bara.....hiihii... man får vad van tigger efter....skojja bara!
Dagen har annars rullat på, BARN ..MST... BARN(5st)...jordgubbar...ännu mer bär..och lite till....träning..ridning( hiihii snodde den lille skrutten zizzi).

Min jäkla telefon e slut!!!!

Nu ska jag köpa NY IGEN!!!!!


 jag behöver telefon tips!!!!                             GE DET ÅT MEJ......snälla

synd att inte kroppsfett smälter i solen......

Kanske skulle pröva yes disk medel.....tar ju oxå ALL slags fett......
Fy sjutton vad hett det var idag......... typ 3e dagen irad utan ridning.!!! jag skulle ju träna ju.....grrgrr
Dagen har innehållit massa..........



Och ännu mera JORDGUBBAR!!!! 
Vet ni ??det är inte mums någe mer!!

Barnen har varit hos sina kusiner hela dagen...en lycklig liten kille fick jag hem men den stora tjejen hon stanna en natt till....fast lovade komma hem imorgon...

Gubben jobbar natt så här sitter jag ensam å kickar runt.........

// puss då

sommar

 23 grader varmt kl 22,30 på kvällen,,,voi että vad mysigt...imorgon så är det marknad..hiiihii.. snacka om snygg jag kommer att vara då!!1800-tals kläder...så himlas skoj..spec om det håller isej med värmen :) man dör ju i långkläning skjorta förkläde flätor osv...jippi
Har en riktigt pigg herre på 3år som lever runt och leker på för fullt....han skulle ju med på gymmet på kvällen( kl 19) då vi kom dit så tog han en stretchmatta och somnade så sött...så nu e batterierna laddade..!!
Vi får väl köra lite cars först, hoppas sedan att john blund hälsar på..




// natti natti

vit härlig sandlagd skogsväg....

Åhhhh.. tror bestämt det LYSTE i ögonen på oss ikväll när vi "rekade" vägen till tammajänkä .....fyyy vågade dock inte släppa på galoppen idag,,(alex) inte självmordsbenägen ännu...blink blink..
Men ATT vi ska galoppa i morgon..jeppjepp...  HELA fucking vägen var ljusvit sand,, så långt ögat kan nå...nu blir det skogen ett tag framöver... kondis åt fläskhögarna!! 

Dagen har faktiskt varit TOPPEN från början till slut... så där så det känns i hela kroppen...hagar e fixade...hästar ridna.. på tal om det så lurade jag jane att hoppa lillskruttan ( pandis) åh jo då.. 85cm bara så där,, för er som inte vet så e hon bara 133cm hög själv,,, här skall det tränas...ÅHH vad jag älskar att vara "liten" ni sku bara veta vilka fördelar det har....på alla sätt å vis...( tur att jag inte gillar bilar,,, för då skulle jag int säga så) men det får ni klura på själv....hiiihiii....
Sedan har det ätits riktigt NYTTIG middag..smile.. ni vet plättar med glass & jordgubbar!!
Barnen har tok lekt här hela dagen...imellanåt har dom denna vecka varit 10st kidz.. klagar då inte.. skönt att barnen trivs här.. just så det skall vara!!  BARN är kul...
jordgubbarna har fått sej vatten...hanne oxå... ;) fast jag växer ändå inte...dessutom mysigare att ducha inne..
ja så lever livet hos mej en vanlig dag i juli....

//  natti natti puss oxå

Vad gör vi nu??? en dag till!! shit,,,,

Vaknade till min stora fasa med en dag till ...full sol.. aj som fabian...hiihii ska det solas så ska det....
Fast jag varje kväll bett en stilla bön om att huset skall vara snyggt & rent då jag vaknar så har inget skett....hmm   Betyder nog att jag SJÄLV måste ta tag i snabeldraken & den BOTTENLÖSA tvättkorgen,,idag känns som en super dag för att köra till kukkola på glass ... kukkolaforsen :)
Barnen är redan igång med sina morgon fajter,,,en av tusen,,, ibland hörs en liten kille som ropar "ger du dej,,ger du dej"... så det är nog daxs att ge dom varsit rum att städa iordning... här är det ordning på barna,,dom skall lära sej att hjälpa till & se till att huset är snyggt... klarar inte att ha barn som driver runt bara.. livet är inte bara lek & stoj... bätre att lära sej från början,, än att en dag bli vuxen och kastas ut i den hårda världen.

Frukosten i magen...så nu startar vi dagen...



// kramiz på er då..

hopsan ,,,,,, vad bränd jag känner mej

Solen har skinit här i dag :) även lite lätt vind.. vilket var underdunderbart då myggerna höll sej borta..mys.. fast sen hände nått...mohaahaa...  RÖD SOM EN RÄKA!! shit vad jobbigt...
Har iallafall plockat helvetes mycket jordgubbar idag ;)  och gjort lite annat skoj runt gården..
Och JAG,,,,ett snett leednde..HAR faktiskt PLANTERAT lite sommar blommor på gården.. det ni.. undra hur länge dom överlever i mitt våld?? typ 2veckor.. har aldrig haft gröna fingrar... alla blommor vissnar...fast rosor torkar snyggt...;) (när jag var yngre samlade jag ros bladen i en snygg burk i glas) på den tiden då jag fick några...hehe..
Har ridit 2 hästar och haft lite barn ridningar & kikat på fia som hoppat YELLOW...( synd bara att telefonen inte funkar) hade blivit snygga bilder...(nu var jag snäll va? fia!)
EFTER 1 veckas vila så e träningen inne på sitt 2a pass... men tungt som få var det idag..hoohoo...nåja tur det bara var framsida ben idag..int så noga... RUMPAN e väl viktigare...blink blink...

                                     
Nu e jag slut som bara den å ska hoppa i duschen och sedan sova

// puss då eller hur

6 DAGAR I FJÄLLEN

Därför har jag inte uppdaterat  nåt....ingen ström ..ingen lyx alls  :)  utan rena rama semestern,, ingen kontakt nästan alls med omvärlden....
8 st i en YTTEpytteLITEN STUGA.. det ni..sillar i en sill ask...haahaa...men mycket FISK!!!  OCH JÄTTE TREVLIGT SÄLLSKAP... 
STÖRRSTA HARREN DENNA GÅNG BLEV 1,2KG... och att vi fiskat...nappa sådär härligt mycket så man blev kräsen och tog bara upp dom stora :)  händer inte varje gång.. dock nappade ÖRINGEN sämre och dom vi fick släpptes tillbaks förrutom nårs som halstrades direkt.. mums..(fast igentligen borde jag fiska fiskpinnar istället...ler.. för dom har inga ben att rensa innan ! )
Ähh, mycket att fixa hemma nu.. så sedan när jag hinner kommer det mer...:)




RSS 2.0