kallt igen

Att kylan skulle komma NU ,,,hade jag ju inte hoppats på. Har frysit hela helgen det har bara blivit några kortare ridturer på allt mellan 20-35min och efter varje pass har man fått gå in och värma sej!
Red det roligaste passet på länge igår med Jerker,,,så pigg och på G så jooo va kuuul.....
Fast idag hinner jag inte rida :(  ska ju jobba oxå!!!   haahaaa

Valparna är 6 veckor och annons är ute på blocket & några stycken har ringt,,,ett par kommer i kväll och kikar på dom...undrar om jag får separations ånges el inte den dagen dom ska iväg??

Brorsan åkte hem igår och kommer upp igen på 3veckor för hämtning av sin saga...

Nu ska jag ta och fixa och dona iordning allt här på gården innan jobbet kallar :)




/ puss


tjoo hej

Skulle kunna säga att det ÄR faktiskt JOBBIGT att vara förkyld :)
Men nu börjar ju även valpisarna vara jobbiga,,,,småsmå monster...bits fram & skiter bak..låter illa och rymmer på nätterna...blinkblink...huffa oxå 1 och 2 bilder bjuds idag!



ni ser vilka hugg tänder dom har....om jag endast haft en liten hjärna så hade jag nog tänkt mej för lite grann,,,hiihiii......hade nog hostat upp 11000kr istället och köpt en hundbörja istället..för nu står jag med 5st varav bara 2st har hittat RÄTT hem!  ( jag ÄR noga med rätta hemmen)



Här är Dina oxå med på bild...
Annars då ??  joo tungt huvud...fullt i snor antagligen....ler...  hästar i hagen och "bara" minus 16 och blåst...och facit är att dom SKA ridas!!  har jag sagt att jag ÄLSKAR min gård???  voivoi.....
Tänk om en lägenhet i stan hade varit grejjen?? bara jobba sina 100% sen legat på soffan och pillat navelludd....nää innan jag ens skrivit klart så inser jag att det inte är Hanne!  Hanne e alltid i farten!!
Älskar jobba...rida & slita för brödet och tak över huvudet :)  det är Hanne det...
Har förresten gjort ett JÄTTE KAP!!! igår köpte ett par skin byxor på 70%rea!!! svarta & snygga,,,,undrar bara när dom ska användas...ler.... nästa gång nån vill ut så hojta till så kanske jag kan testa mitt fynd...ler...

Nä nu en kopp kaffe sedan väntar dax skötseln i stallet....boxar att mocka och läder att putsa och hovar att korta och rida så många som det går i kylan..

Imorgon flyttar Sussu in med nalle i stallet...blir jätte skoj! 8e hästen dårå!

// kram till den som vill ha den

överkörd.....tror jag...

Vad fan händer ???? jag sjuk??? what... igen! nu jäklars!!!
så går det när jag slarvat med mat osv... det straffar sej själv på en gång.....
Nere känner jag mej faktiskt,,trodde jag skulle slippa åka på förkylningen men icke då!





Hur och vad fan ska jag ändra på ??   grrgrr

Livet är tufft och det allt för ofta :)

själv då? vem läser min blogg???? hade varit trevligt att veta :)

lek & stoj :)

go morgon mina vänner.....så här ser mina monster ut idag :)



här är min & brors vovvar....



Dannes Saga utforskar matskålen ...dock utan resultat ;)



Flinga leker med tiger



Izor leker


3 st i farten....

Det börjar bli svårare att fota dom nu..inte en secund stilla...och låter som monster gör dom oxå..ler

/ puss i pannan

Erkänner....

Ny vecka nya tag..veckan kommer att FYLLAS av bröder! och kusin oxå...(till barnen) ...för min del innebär det en del MATlagning....tur min bror är lätt övertalad ...ler... leilani & sånt duger gott!! och den andre han e ju king på att laga själv från botten till toppen..inge halvfabrikat där inte...mums...  men sen blir det en del planering oxå för att få ihop allt!
Startade kl 7 i morse med att röja...dona fixa trixa hemma vid..tvingade min bättre hälft till att ta fram skruvdragaren och skruva sej lite i 1 av 2 sadelkammare...nu finns tork plats till benskydd...i spolspiltan,alt för tork av shabrak. nice.....8 fuking jäklar HÄSTAR på gården från och med sön! yippiekajee.....work.work...

Just ja för att knyta tillbaks från rubriken såå måste jag erkänna ATT hjälp va gammal jag blivit!!!
ÄR det NORMALT att det ännu iDAG känns av att vi tog oss ut på lördag??  säger hon som aldrig har bakis...! glömde för ett tag att jag inte Röker..hoppsan hejsan..ler ..inte alls...!
Nå är man en ärthjärna så är man!

Har bestämt mej för att varjedag iallafall göra nått jag tänkt på länge/ el kom på just..bara för att följa hjärtat..det är så många gånger som jag bara tänkt att jag tar det sedan,,,ja och vad händer?? inte mycke...

Ta vara på stunden..du vet inte om den dyker upp igen :)

myyst & sammlat krafter!

Helgen har gått...och TILL OCH MED JAG har faktiskt varit och partat och gått ut på krogen  ;) de ni!
Några var väldigt FUNDERSAMMA om jag hade feber eller nått!!  heeheee   ibland är det väldans skönt att släppa alla måsten och bara LEVA en stund.....
Lördags kvällen var jag med sussu på fest..med både nya och "gammla" vänner...måste förtydliga "gammla" = från ungdommens dagar ...sagt och gjort,,,festat för minst 3mån framåt i tiden..
Vaknade till en hyfsat tungt huvud...ler stort.....

SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA!!

Annars har helgen varit bra,, bra många lekkamrater som hängt här hos kidzen under hela helgen.

nu bara ta de lugnt och sova en lång natt så jag orkar med nästa vecka :)




/fridens


Känner mej som en LADY...

Äntligen har jag fått gjort dom!!! nu är ALLT som det ska...ler stort....slippa ha ont i fingrarna när man rör nått..
Just bara lite svårt att säcka HÖ & spänna sadelgjorden & haahaaa listan kan bli lång....MEN ACK så skönt att ha naglar igen!




Tack snälla JOHANNA på månskenets frisörsalong :)

Annars mår jag väl hyffsat tiden räcker inte till som vanligt..men 4st träningspass i veckan har jag hunnit med vilket har resulterat i en glad och HAPPY brud igen!

VAD GÖR NI SÅ HÄR EN FREDAGS KVÄLL???

// Kramen till er

skid premiär.......

Yes YEs åhh vikken känsla som befan sej i mitt hjärta....glad...focuserad....piggelin..ja ALLT man bara kan bli då man får TRÄNA!!

Inte för att det blev långt men ändå----kört 2 vattenpass oxå så,, nu e jag nog med igen..

Det flyttar in en 8e HÄST i slutet på januari...måste städa plats i sadelkammaren...blinkblink.. så skoj det kommer att bli!
Och ta det lugnt den är INTE min!! jag e väl inte TOKIG heller.....hiihiii.....
Bara 7 hästar kvar då tills jag fyllt min kvot i hästandet! 
undrar när jag växer ifrån dom DÄR hästarna....som alla andra då dom kommer i tonåren...öhh...just ja jag var ju inte SÅ GAMMAL ju!

Hade igentligen nått helt annat jag ville  berätta men vet inte hur så..det blir en annan dag då!

Puss på er

NU JÄVLAR.....

Fy sjutton nu e jag så jäkla less... skall hitta den gamla hanne igen! as länge sedan jag såg henne!!
Denna gång får jag nog gå över sten för att lyckas....men jag e van ..

Vaknat tidigt och fick ett samtal....som jag inte vet hur jag ska tolka det! nåja tiden lär visa mej svaret...ler... som alltid då!
Hela helgen har gått i MITT eget tempo jag har slutat stressa över att hinna hit och dit! jag trivs här i min borg i mitt slott! jag bor så bra så det inte finns!
stora tjejen har ridit på Linneas gandur(isläning) och är TOTALT såld! i sjunde himlen. givet vis har hon ridit sina egna ponnys oxå... igår var det så kallt(minus 22) på morgonen så alla kidz ställde in lektionerna så jag passade på att låta sara komma och vi red och körde...vet ni att leka följa john på häst e ganska kul!! fast lite jobbade jag fintrollet oxå!

Och min lill kille var vi med på hans begäran till isplan vi tullen och åkte skrillor! (inte jag det räcker med 1 bambi på hal is)
Jo och så hade jag en go vän på ute bastu oxå på lördag... nog har helgen varit toppen!!

Det var sammanfattningen på det som varit under 3 dagar!

Nu en kaffe och sedan städa till valpisarna och ut med stor hunden på prommis och kasta ut hästar och ponnies!

// Kram till den som vill ha!

Då ögonfransarna FRYSER...

God dag heter det väl när klockan blivit så mycket redan ... bestämde redan igår INNAN kylan kom krypandes att vi skulle mötas upp med bästa Emma för en skogs tur alá HÄST...
Sagt och gjort.. uppe med tuppen (kl 08.00) och ut och fodra djuren och pissa hunden och sedan en kopp varm te och macka med ägg på..mums.
Hopp i kläderna och ut i stallet, in med hästen och på med sadeln...och iväg!
Skrittandes hann vi med en massa skvaller och hann till och med kika av lite räv spår(inte för egen del,,utan span åt grabbarna som jagar)
 Vi kom inte riktigt så långt vi tänkt utan fick vända tillbaks då hästarna inte riktigt bottnade på RÄTT sätt...nå 1tim blev det och då vi skildes åt och red åt varsit håll (hem) så passade jag på å trava...ler... var så kallt att fransarna frös fast så jag fick typ ha ögonen ÖPPNA och låta bli att blinka,, jerker han hade istappar runt mulen och såg allmänt söt ut!
Nu efter ett par koppar coffe så har värmen i min kropp stigit och åter igen drar jag ut för att kanske rida ett finn troll...



Syns det hur kallt det var på morgonen?? 

Finns inga dåliga väder bara dåliga kläder!

/ puss i pannan

go kväll

totalt trött......efter en underbar utebastu...herre jessus va skönt det är att bara kasta och kasta..problemet e ju att satan va varmt det blir...ler...

Har insett att jag Inte har varit nånstans och hälsat på överhuvud taget detta år...varför??  ja du för att jag trivs så bra här hemma. orka sminka och fixa och dona... ne ...nästa vecka måste jag starta träningen, om inte annat så promenader.. halsen märks a ännu :) blääk... nå det löser sej nog ! tiden löser allt!!

Vad pysslar ni med då`??


// kramiz

Fredagen den 13e jiipii!

Då va de väl bara att köpa TRISS LOTTER idag då ,,,blinkblink...

Hade ett sjukt trevligt slut på min arbetsdag igår.ler.. Tänk om alla haft såna föräldrar?!
3 killar en tjej att få träning i julklapp måste vara det absolutligt BÄSTA man kan få ....att sedan även få ytterligare pepping av en resa om kilon försvinner ---DET ÄR GRYMT!!
Jag kommer deffinintivt att Hjälpa allt jag kan ..heehee....

Träna e så ! så himla skönt! träning ger ju så mycket,,,man blir ju så pigg och glad av det!

Idag så får ju många träning på ett sätt som alla kanske inte uppskattar :) det vita fjunet..ler






det kallas SNÖ...

Puss där bak ;)

EKONOMI

jabsolut...fy fan..va tråk!! skulle behöva en som gillar sånt! ty det gör inte jag...ler..... Har drillats i 4tim från 8-12....
Hostan har jag ännu kvar vilket gör att jag inte vågar TRÄNA el köra nå gympa pass....skit oxå...
Min todo lista sträcker sej flera kilometer nu....även om jag springer så hinner jag inte ikapp..nu har jag en liten lucka på dryga timmen innan jag ska infinna mej på mitt jobbelijobb..Bad sidan idag + nån instruktion oxå!

SSSååå intresseklubben kan anteckna.. jag LEVER! om änn lite sliten (haaahaa inte mycket mer än förr)

Puss på er



ska hoppa i dom underbaraste kläder som finns och ta mej upp på hästryggen i snöyran nu....! lovley!!

Idag är en bra dag ...

Joo minus 10,5 ute..tänk va man vant sej snabbt med varma vintrar, de är bara minus 10 och här tycker jag att det är KALLT...haahaa nå snabbt vänjer jag väl mej vid det oxå :)

Har massor med TODOS idag och helst sånt som borde ha varit last week....hoppsan hejsan hur gick det nu??
Barnen är på dagis respektive skolan nu och jag ska skrutta runt och göra massa vuxen grejjer som städa dricka kaffe tvätta och vika tvätt......bokföringen....vill som inte orka med den,,men jag ska!!
Borde gå kursen på tor...(handlar just om företagsekonomi.) orka...

Först de kuliga..hästar städa fixa dona......jooo just ja!!! det bästa ska alltid göras först..ler

valpisarna har blivit såå stora nu..måste lägga in annons på dom,,, första var just utanför lådan,,,shit oxå måste fixa galler....



dom ser ännu ut som barnens petshop...ler... stora huvuden och små kroppar :)


fullt ös så länge dom e vakna  :)

nä nu ska kaffe kokas och drickas...puss i pannan♥






huijaa va ensamt de kommer att bli!

Barnen är hos kusinerna på nattparty..och andra halvan han jobbar....sååå jag har 2 alternativ....vara vaken och göra nått kreativt..eller sova! tror nog jag väljer sovandet!

Har iallafall ridit över 1 timme idag på ridbanan och nött på eftergift och på flytta bakdelen....så kan det gå!

Blir inte klok på pandis..hon reijvar som fan i hagen...tok fia! hade inne hon 3tim mitt på dagen bara för att! skulle vela ta en ny röntgen bara för att kolla HUR det läkt! är ju RÄDD om hon! även om vi fått tillstånd att rida i skritt i 4v + fritt i hagen....dessa veckor har nästa vecka gått och vi får trava 5min per v...och sen öka 5 varje v tills hon e okej och på banan igen! fast man blir ju så nojjig!!


VAD gör ALLA andra en söndag som idag????




/ kram då

GODIS DAG .......

Tjo hej.. slutet på jul ledigheten har kantrats av BARN KIDZ OCH mer barn...inte på dom senaste 4dagarna har det varit barn fritt här inte...ler... som "minst" en sovaöver kompis och i kväll är dom 5st...

Det är jätte kul att ha massa barn hemma.. lugnt och skönt då alla får utlopp för lek och stoj..här har det skottats snö.. ridits ponnies.. ätit chips..hyrt film(med en morssa som inte fattar sej på dagens mordärniteter,,,finns visst nått som heter blue ray,,eller rey ban eller nå shit,,, funkar iallafall inte hemma!!! så då såg man till att byta på shell.....nåja..mamman lärde sej nått nytt..(läs jag) och det var inte att det inte funkade hemma eller att kolla innan jag hyr..DET VAR ATT VI HAR FAN GAMMLA GREJJER HEMMA!!

sug på den du ;)

Iallafall så leker alla barnen och jag sitter och njuter av lugnet en yttepytte stund innan jag lägger alla kidz för natten......Red en helt usel western lektion idag....den var så skit så de inte var sant( absolut inte instruktörens fel,, utan jag som inte var med och en häst som blivit riden på HELT annat sätt ett tag)
Men min lilla tuffa tjej har ju möjligheten att välja bland ponnis och valde givetvis den med mest krut i,.,,MUSSE... och det gick KANON....bra instruktör!!! flickan själv tyckte ponnyn sprang för snabbt..men klart som bara den att det e ett stort hopp från en ponny på 107 till en ponny med steg på 130 istället...men både tös och instruktör var nöjda med ponnin och insattsen..



Fast jag ska nog finslipa lite extra innan nästa lektion :)

Jag dras ännu av denna jäkla hosta,,som så envist sitter kvar! försöker kurera med te och varmt för jag behöver verkligen få börja TRÄNA!! saknar så nått kopiöst känslan av svett och darrande armar och en rumpa av stål...haahaaa.. jojo nå fattar ni..
Innan jag nu helt och hållet spårar ur så säger jag go natt...och kram till er som den vill ha!

// tack för mej

FöDeLsEdAg ..

Så var jag helt plötsligt ännu äldre!! fast nog känner jag mej lika barnslig som då jag var 22...haahaa.. saker och ting förändras ...men inte jag inte...ler.. barnrumpa som jag är!!

Livet leker..tror jag ... hittar inte min tränings lust,,inte på riktigt,,,,kilona ramlar av ,,,FAST jag trycker i mej sötsaker utav bara FAN!

Borde nog ha gett nått löfte ändå...typ som att inte äta onyttigt och dricka mina underbara cola´n (pepsi duger bra i nödfall)


Annars har inget kul hänt här inte....varför bloggen oxå e lite tyst!


/ kram på er

2 januari

tjopptjop....alla sover,,,bara mamman vaken...ler....hon får nog städa!!  För här har virvelvindar gått fram, igår undertiden jag var i stallet :)
Nytt år----borde nog tänka över vad det innebär :)---  aaa nu dax att plocka fram skidor...både slalom och längd.. Hästarna har fått nya mål iallafall....galopp..i massor!

Jul ledigheten är FÖR kort! dessutom jobbig,,,,på ett och annat sätt.... nu siktar jag in mej på fredag då den är ledig dag :)



jäklar vad kul jag hade när lillen frågade om det går att äta räv..(pappan jagade) jag svarar att nää...men kläder går det att göra av den-----att dessutom sophia kom med en mink päls och att jag drog en vitlögn och sa att sånt här kan man göra... ojjojj vilken min! och 100frågor ramlade till sophia om hur och vem som sjutit hennes jacka :)
Han e för söt min lille jägare..

/ Gomorgon

RSS 2.0